четвер, 20 червня 2013 р.

Навчання лідерів Шкільних клубів підприємництва на Тернопільщині 9-12 червня 2013 року

В Польщі є таке прислів'я: "На важливо, чи злапаєш зайця, чи ні, важливо, що за ним біжиш". Тому, незважаючи на всі ті перепони, які можуть виникати перед нами, важлиим й позитивним є наше бажання й прагнення рости й розвиватися.
І у цьому ми могли переконатися на прикладі учасників україно-польського проекту. В процесі нашої спільної роботи з польськими тренерами  за час 4-х денного семінару  учасники настільки увійшли в роботу, що навіть не хотіли її завершувати. Вони не тільки здобули новий багаж знань, побачили нові методи роботи, нове бачення повсякденних реалій, а й мали змогу познайомитись з колегами із Закарпатської та Хмельницької областей та обмінятись власним досвідом.


4-х денний семінар проводився на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, в якому взяли участь вчителі економіки та практичні психологи не лише Тернопільської, а й Закарпатської та Хмельницької областей.

Два дня тренерами україно-польського проекту "Шкільна академія підприємництва-2" Тернопільської, Закарпатської та Хмельницької областей було проведено психологічно-економічний тренінг, де учасникам наголошувалось на ключових компетентностях, на ролі підприємства і підприємливості в економіці та житті людини, на рисах підприємливої особи, на важливості вчителя в процесі професійного консультування, на вмінні ставити цілі та конструктивно взаємодіяти. Ще два  дня учасники мали можливість отримати цінні знання в польських тренерів Варшавського осередку розвитку освіти - Катажини Кошевської та Йоланти Чайковської, та перейняти їх досвід роботи в польських шкільних клубах підприємництва.
Взаємини між вчителем та учнями є пріоритетними на сьогоднішній день. І вміння вести діалог - це основа виховання, завдяки якій учень зможе будувати конструктивні взаємовідносини з дорослими та однолітками. Тому дані тренінги було проведено із застосуванням економічних та психологічних симуляційних ігор та вправ. Там учасники на практиці вчились застосовувати набуті знання та навички, конструктивно взаємодіяти, розвивати лідерські якості, риси ініціативності та підприємливості, розширювати своє власне бачення через вміння відходити від стереотипного мислення. Адже стереотипи полегшують наше життя, можуть остерегти від небезпеки, але вони також обмежують нашу дійсність, деформують наш спосіб розуміння світу. Тому саме про розширення нашого бачення (Content-Context) йшлось на семінарі та про надання можливості самій людині робити власний вибір і не боятися ризикувати.
Таким чином наша спільна діяльність з польськими тренерами дала учасникам задоволення від роботи зі справжніми фахівцями своєї справи, від спілкування з колегами, дала можливість особистого розвитку, а також поштовх до нових вершин у професійному напрямку.

5 коментарів:

  1. Дуже гарна і змістовна стаття!!!Ми раді, що мали нагоду працювати з такими хорошими і досвідченими колегами, як ви!!!Надіємося на подальшу співпрацю в майбутньому.Великий привіт від Закарпаття "ФАЙНОМУ МІСТУ ТЕРНОПІЛЬ"!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Велике вам спасибі за ці щирі слова!!...з такими колегами як ви подальша співпраця буде в задоволення!!! :)

      Видалити
  2. Вітаємо з проходженням важливої сходинки нашого чудового проекту! І, як зауважив колега з Закарпаття, дійсно дуже гарна і змістовна стаття! Приємно, що у нас такі талановиті та компетентні колеги! Шлемо вам найкращі вітання з Житомирщини!

    ВідповістиВидалити
  3. Русланочка і Надійка! Ми з Вами ЗРОБИЛИ ЦЕ! Україна нас не забуде!

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибі,мої хороші за вашу підтримку!!!...Юлічка,нас і Польща не забуде! ;))

    ВідповістиВидалити