вівторок, 18 червня 2013 р.

7-8 червня відбулось навчання вчителів економіки та практичних психологів в рамках польсько-українського проекту "Шкільна академія підприємництва-2"

Два дні поспіль,7 та 8 червня 2013 року на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось навчання практичних психологів та вчителів економіки в рамках україно-польського проекту "Шільна академія підприємництва-2". Даний проект спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку України, шляхом реалізації заходів, які мають на меті підвищити рівень освіти і професійної кваліфікації вчителів через запровадження елементів підприємницької освіти учнів у школі.

         
       Для реалізації даного пректу в Тернопільській області в навчанні шкільних лідерів взяли участь педпрацівники 8 навчальних закладів:
Тернопільський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – економічний ліцей» № 9
Тернопільський НВК «Школа–ліцей» № 13

- Буцнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Тернопільський район  

- Великоберезовицька ЗОШ І-ІІІ ст. Тернопільський район

- Збаразька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 1 Збаразький район

Чортківська гімназія імені Шашкевича

Тернопільський центр професійної технічної освіти № 1

Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму



   З учасниками проекту методисти Тернопільського районного методичного кабінету Руслана Козбур, методист географії та економіки, а також Надія Хотенчан, методист із психологічної служби провели тренінг, який складався із психологічного та економічного модуля. В процесі роботи учасники мали змогу більш детально взнати про україно-польський прект,   про Шкільні клуби підприємництва (ШКП): їх цілі, завдання,  структуру та механізми підтримки діяльності ШКП,  моделювання плану роботи та засідань ШКП. Розглядались проблеми підприємства та підприємливості, лідерства та мотивації, творчого мислення, програвались економічні та психологічні симуляційні ігри. Також з учасниками було створено блоги Шкільних клубів підприємництва, проводилось навчання щодо створення і додавання сторінок, розміщення зображень, відео, створення та публікації постів про клуби.

2 коментарі:

  1. Вітаємо, колеги, з вдалим початком на Тернопільщині! Бажаємо, щоб ваші учасники були такими ж енергійними і натхненними як і Ви!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибі за гарні слова і підтримку!! Ми також бажаємо вам творчості й активних учасників! ;))

    ВідповістиВидалити